Bank of America ser olien stige til 100 dollar i 2023

Ifølge Bank of America er der sandsynlighed for, at olie i 2023 vil blive handlet til en snitpris på 100 dollar per tønde.
Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger
AF MARKETWIRE

Hvis den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, gennemfører et pivot, en nedadgående drejning i sin rentebane, så kan det i kombination med en succesfuld genåbning af Kina hurtigt ændre på markedsaktørernes forventning til efterspørgslen på råolie, på grund af mindre risiko for en global recession, og det kan sende olieprisen i vejret.

Det skriver Reuters.

Sådan lyder analysen fra Bank of America, der ser olieprisen hurtigt kravle op forbi 90 dollar per tønde igen, hvis det scenario skulle udspille sig, og storbanken spår samtidig olien blive handlet til en snitpris i 2023 på 100 dollar per tønde.

Prisen på råolie i Europa, målt på Brent-futuren, blev mandag handlet til omtrent 78 dollar, og derved lægger den amerikanske investeringsbank op til en mulig stigning på 28 pct.

Prisen på olie er ellers på det seneste faldet til nær niveauet fra årsskiftet, da investorerne frygter for, at en global opbremsning vil dæmpe efterspørgslen, samtidig med at Opec+ har valgt at holde fast i sine produktionsnedskæringer.

Med EU’s og G7’s nye sanktioner mod russisk olie - EU har indført importforbud ad søvejen, og de to grupperinger har vedtaget et prisloft på 60 dollar per russisk tønde råolie - så venter Bank of America imidlertid også, at den russiske forsyning til verdensmarkedet vil falde med 1 mio. tønder om dagen næste år.

Det skal lægges oven i mulige reduktioner på 2 mio. tønder om dagen i produktionen fra Opec+.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også