EnergiWatch

Eon vil sende varme ud i de små bysamfund

Det er svært at få fjernevarme ud til de små byer, men det vil energiselskabet Eon nu lave om på med løsningen ”Byvarme.”

Foto: Marcus Trappaud Bjørn/IND

Energiselskabet Eon vil med en ny model, som de kalder ”Byvarme” bringe fjernevarme ud til de små byer, så det ellers er svært at koble på transmitionsnettet, skriver Eon i en meddelelse.

Faktisk bliver så lokalt forankret, at det bliver lokalsamfundene, der kommer til at eje anlæggene gennem andelsselskaber, såkaldte a.m.b.a’er, der bliver oprettet til formålet.

Selv vil Eon hjælpe med rådgivning, de udarbejder projektforslag og sender anlægsopgaverne i udbud. Efterfølgende står energiselskabet for drift og service i en indkøringsperiode på 10 år.

Kravet for at få ”Byvarme” er, at der som udgangspunkt skal være mindst 500 husstande, og den lokale opbakning er essentiel, for at det kan live en økonomisk sund løsning, lyder det.

”Vi ville selvfølgelig helst kunne tilbyde Byvarme til alle interesserede lokalsamfund, men vi har et skarpt fokus på at sikre, at Byvarme er rentabelt for alle parter, når vi først går i gang. Det betyder også, at vi i nogle tilfælde desværre må sige nej, fordi en by ikke har størrelsen, der skal til,” udtaler Bjørk Paamand Olsen, der er chef for Eon’s varmeafdeling.

I første omgang vil fokus være på de sjællandske byer, hvor Eon i forvejen har 13 lokalkraftvarmeværker og fem fjernvarmeværker.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs