Oliepriserne stiger ovenpå diskussioner om russisk prisloft

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har sagt, at Moskva ikke vil levere olie og gas til de lande, der går med til at indføre prisloftet.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger fredag morgen trods tynd markedslikviditet efter en uge præget af bekymringer om kinesisk efterspørgsel og forhandlinger om et vestligt prisloft på russisk olie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 85,74 dollar mod 84,86 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,51 dollar mod 77,70 dollar torsdag eftermiddag.

Begge benchmarks er dog stadig på vej mod deres tredje ugentlige tilbagegang i træk, der særligt er præget af bekymringer om en aftagende olieforsyning.

”Olien handles en smule højere i en meget illikvid ferielignende handel og finder sandsynligvis en vis støtte fra lavere globale renter,” vurderer Stephen Innes, der er partner i SPI Asset Management, ifølge Reuters.

G7- og EU-diplomater diskuterer fortsat niveauerne for prisloftet på den russiske olie, der lige nu forventes at blive på 65 til 70 dollar per tønde, og som skal have det formål at begrænse indtægterne til at finansiere Moskvas militæroffensiv i Ukraine uden at forstyrre de globale oliemarkeder.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har sagt, at Moskva ikke vil levere olie og gas til de lande, der går med til at indføre prisloftet.

I mellemtiden er der begyndende tegn på, at en stigning i corona-tilfælde i Kina, verdens største olieimportør, begynder at ramme brændstofefterspørgslen. Det tyder på en olieefterspørgsel på omkring 13 millioner tønder om dagen, hvilket 1 million tønder lavere end gennemsnittet.

Kina rapporterede fredag om daglig rekord for corona-infektioner, da byer over hele landet fortsatte med at håndhæve mobilitetsforanstaltninger og andre begrænsninger for at kontrollere udbrud.

Norsk offshore vil have regeringen til at tage en større risiko for at booste olieudvinding

Splittet EU arbejder mod prisloft på russisk olie på 65 til 70 dollar


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også