Oliepriserne falder efter lavere økonomisk aktivitet i Kina

"Så længe nul covid-strategien (i Kina, red.) opretholdes, vil det modarbejde olieinvestorerne," vurderer Stephen Innes, Partner hos SPI Asset Management.
Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840
Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder mandag, efter offentliggørelse af data der viser lavere end forventet fabriksaktivitet i Kina og frygt for at landets covid-19 restriktioner vil sænke efterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 95,08 dollar mod 96,00 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 87,22 dollar mod 88,16 dollar fredag eftermiddag.

"Så længe nul covid-strategien opretholdes, vil det modarbejde olieinvestorerne," udtaler Stephen Innes, Partner hos SPI Asset Management, til Reuters.

Fabriksaktiviteten i Kina faldt mod forventning i oktober målt på indkøbschefernes forventningsindeks, PMI.

Kinas import af råolie for de første tre kvartaler i 2022 er faldet 4,3 pct. sammenlignet med perioden i 2021 - det første fald i denne periode siden 2014.

En anden trussel mod olieefterspørgslen er Europa, ifølge CMC markedsanalytiker, Leon Li, som mener at kontinentet højst sandsynligt går en recession i møde i vintermånederne.

Stigende leveomkostninger har fået den økonomiske aktivitet i Eurozonen til at aftage i et tempo, man ikke har set i to år ifølge en global undersøgelse fra S&P.

Det giver god grund til at forvente en recession om lidt ifølge avisen.

I mellemtiden har nogle af de største amerikanske olieproducenter signaleret, at produktiviteten og udbuddet er ved at aftage.

Opec-landene præsenterer mandag fremtidsudsigterne for olieproduktionen. Ifølge kilder vil forventningen fra olielandene være at efterspørgslen efter olie vil stige i det næste årti på trods af et stigende fokus på bæredygtige initiativer.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 1641,32 dollar mod 1543,41 dollar fredag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også