Udebleven kinesisk efterspørgsel sænker oliepriserne

Kinas olieimport blev i september opgjort til 9,79 mio. tønder om dagen, svarende til et fald på 2 pct. sammenlignet med september et år forinden.
Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147
Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147
AF MARKETWIRE

Mangelfuld kinesisk efterspørgsel på olie i september svækker oliepriserne mandag morgen. Det er fortsat de omfattende nedlukninger i Kina, der sætter sig på forbruget.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 92,99 dollar mod 94,27 dollar mandag nat og 92,51 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 84,56 dollar mod 85,85 dollar natten til mandag. Fredag eftermiddag kostede en tønde 84,23 dollar.

Den manglende efterspørgsel på olie var spejlet i de længe ventede nøgletal for september, der frem til mandag har været udsat på ubestemt tid.

Kinas olieimport blev i september opgjort til 9,79 mio. tønder om dagen, svarende til et fald på 2 pct. sammenlignet med september et år forinden.

Samtidig har selvstændige raffinaderier skruet ned for produktionen som følge af lave marginer og svigtende efterspørgsel.

”Den seneste bedring i olieimporten falmede i september,” skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters og tilføjer, at flere raffinaderier ikke har formået at gøre brug af ekstra kapacitet, mens nedlukningerne har stået på.

Kinas nultolerancepolitik over for smitteudbrud med covid-19 skaber dog fortsat nervøsitet hos handlerne, selv om nøgletallene fra september viste bedre takter end ventet.

Nøgletallene er blevet frigjort, efter at Kinas præsident, Xi Jinping, har sikret sin tredje periode som statsoverhoved. Det gør ham ifølge Reuters til den mest magtfulde regent i Kina siden Mao Zedong.

Norges indtægter fra olie- og gaseksport fylder bedre op i statskassen


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også