EnergiWatch

Shell falder 4,3 pct. efter svækkede udsigter i kemidivision

Marginfaldet i kemidivisionen vil have en negativ resultatpåvirkning på mellem 300 og 600 mio. dollar målt.

Foto: ANDREW BOYERS/REUTERS / X03813

Oliegiganten Shell er kommet under pres på børsen i London torsdag efter en opdatering om udviklingen i tredje kvartal. Investorerne hæfter sig blandt andet ved kommentarer om en faldende margin inden for kemikaliedivision - ”Chemicals & Products”.

Den indikative kemikaliemargin ventes at være negative 27 dollar per ton sammenlignet med positive 86 dollar per ton i andet kvartal 2022, fremgår det af meddelelsen fra Shell, som tilføjer, at marginfaldet vil have en negativ resultatpåvirkning på mellem 300 og 600 mio. dollar målt på det justerede driftsresultat i divisionen.

Kemikaliedivisionen ses ofte som en indikator for styrken i den bredere økonomi, og udviklingen er derfor et bekymrende tegn for den europæiske økonomi, skriver Bloomberg News.

”Det er en klar indikator på, hvad der kan vente forude. Hvis vi går ind i vinteren med højere gaspriser og uden støtte fra regeringer, vil vi se flere mellem- og potentielt store virksomheder lukke ned,” siger forsker Christof Ruhl fra center fra global energipolitik hos Columbia University ifølge Bloomberg News.

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs