EnergiWatch

Exxon forventer indtjening i tredje kvartal på linje med rekordresultat

De foreløbige resultater fra Exxon lander bedre end ventet i tredje kvartal. Olieselskabet venter derfor en indtjening på linje med rekordresultatet fra andet kvartal.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Exxon Mobil trækker godt op i onsdagens ellers negative aktiemarked i USA, da selskabet har lagt foreløbige resultater for tredje kvartal frem, og de er bedre end ventet.

Højere naturgaspriser har løftet indtjeningen med 2,2 mia. dollar i forhold til andet kvartal.

Oliekæmpen venter derfor, at indtjeningen i tredje kvartal vil lande tæt på niveauet i andet kvartal på rekordstore 17,9 mia. dollar.

At det ikke bliver højere end de foregående tre måneder skyldes, at olieprisen er faldet tilbage, hvilket i sammenligningen har kostet 1,8 mia. dollar. Energiprodukter, altså raffinaderiernes produktion, ventes at give 2,9 mia. dollar mindre i plus end de 5,3 mia. dollar, der var i andet kvartal, men også det var knap så slemt som frygtet på Wall Street.

”Vi undervurderede effekten af stærkere gaspriser og fortsat styrke i raffinaderimarginerne,” skriver Goldman Sachs i en kommentar, ifølge Bloomberg News, og investeringsbanken løfter samtidig sit estimat for indtjeningen per aktie i tredje kvartal fra 3,08 til 3,92 dollar.

Konsensus er ifølge Bloomberg News på 3,53 dollar per aktie.

Equinor gav løfte og er helt ude af Rusland

Undersøgelse viser ”meget bekymrende” klimavildledning fra oliegiganter

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs