EnergiWatch

Nedgang i oliepriserne trods kommende Opec+-møde

Opec+ skal mødes i Wien senere onsdag for at diskutere en reducering af gruppens olieudbud med op til 2 mio. tønder om dagen, fortæller en kilde til Reuters.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Onsdag åbnes med et mindre fald i de to referenceolier - Brent og WTI - på trods af dagens møde i Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, kendt som Opec+, hvor man forventer en nedskæring i udbuddet.

En tønde af den europæiske nordsøolie, Brent, koster onsdag morgen 91,48 dollar mod 92,09 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 86,14 dollar mod 86,67 dollar tirsdag eftermiddag.

Opec+ skal mødes i Wien senere onsdag for at diskutere en reducering af gruppens olieudbud med op til 2 mio. tønder om dagen, fortæller en kilde til Reuters.

Det vil være den største nedskæring, siden efterspørgslen blev presset i bund i kølvandet på pandemien tilbage i 2020.

I USA er man dog ikke så begejstret for udsigten til markant mindre råolie på markedet.

Ifølge Reuters fortæller en intern kilde, at præsident Joe Biden nemlig forsøger at undgå en stigning i priserne på brændstof.

Men da Opec+ i forvejen producerer mængder af olie, der ligger betydeligt under de eksisterende kvoter, kan det diskuteres, hvor meget en udtynding i udbuddet reelt set vil påvirke de globale forsyninger - i august missede gruppen eksempelvis deres mål med 3,6 mio. tønder om dagen.

Analytikere fra ANZ mener dog stadig, at en aftale om markant nedskæring ”vil sende et kraftigt signal om, at gruppen er fast besluttet på at støtte markedet.”

Usikkerhed i vente

I mellemtiden ulmer EU’s sanktioner mod russisk olie i horisonten.

Sanktionerne ventes at sættes i kraft i december, og er ifølge Vivek Dhar, analytiker hos Commonwealth Bank, endnu en omstændighed, der vil påvirke oliepriserne.

”Den amerikanske dollar, bekymringer om global vækst og EU’s sanktioner, der skal træde i kraft 5. december, er alle afgørende ”drivers” for priserne på kort sigt,” skriver han i et notat ifølge Reuters.

Equinors polske opkøb kaster første solprojekt af sig


Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs