EnergiWatch

Naturgasprisen falder til laveste niveau siden juli

Mildt vejr og rigelige lagre mindsker bekymringerne om mangel.

Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840

De europæiske naturgaspriser forlænger tirsdag faldet til det laveste niveau siden slutningen af juli, idet mildt vejr og rigelige lagre mindsker bekymringerne om mangel.

Den europæiske referencepris på gas, målt på TTF-naturgas i Holland, falder 3 pct. til 164,88 euro per megawatt-time efter et fald på 10 pct. mandag.

Nogle prognoseeksperter ser ifølge Bloomberg News højere end normale temperaturer i Storbritannien og det kontinentale Europa de næste to uger, hvilket sandsynligvis vil forsinke trækket på gaslagrene til opvarmning.

Det er endnu et tegn på, at regionen muligvis kan komme igennem vinteren selv med et svindende russisk udbud, skriver Bloomberg News.

Reserverne er blevet fyldt i et jævnt tempo gennem sommeren, da nationer øgede importen af flydende naturgas og rørledningsforsyninger fra Norge for at kompensere for tabet af den russiske gas.

Lagrene var omkring 88 pct. fyldte lørdag, lige over det femårige gennemsnit for denne tid af året. Det har hjulpet med at presse gaspriserne ned med cirka 50 pct. fra højdepunktet omkring 340 euro per megawatt-time i slutningen af august.

Handelsselskaberne gør hele forskellen i EU’s energinødplan

Grønt lys til at Tyskland kan genåbne kulkraftværker

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs