EnergiWatch

Stigende dollarkurs får oliepriserne til at falde

Årsagen til olieprisfaldet er en stigning i dollarindekset, der svækker købekraften og dermed efterspørgslen fra købere, der bruger andre valutaer.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder torsdag efter at være steget pænt de seneste dage.

Det skriver Reuters.

Årsagen er en stigning i dollarindekset, der svækker købekraften og dermed efterspørgslen fra købere, der bruger andre valutaer.

I Kina, verdens største importør af olie, er der stadig covid-restriktioner, hvilket sætter en stopper for den økonomiske aktivitet.

Økonomer har sænket landets vækstprognoser for fjerde kvartal fra 5,0 pct. til 4,6 pct.

Goldman Sachs sænkede tirsdag bankens forventninger til oliepriserne i 2023 baseret på forventninger om en stærkere dollarkurs og lavere efterspørgsel.

EU har annonceret en ny sanktionspakke mod Rusland, der blandt andet sætter et prisloft på oliepriserne.

Det er endnu uvist, hvad prisloftet skal være.

Den britiske centralbank, Bank of England, annoncerede onsdag, at den vil opkøbe så mange statsobligationer som nødvendigt frem til den 14. oktober for at stabilisere den britiske pund, der har været i frit fald siden Liz Truss-regeringens hjælpepakke, der blev præsenteret i sidste uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 88,95 dollar mod 88,20 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,76 dollar mod 80,86 dollar onsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs