EnergiWatch

Nedskæring af Opec-produktion giver prisløft over natten

Den lille stigning skyldes indikationer om nedskæringer i udbud fra Opec+ for at holde prisen på et stabilt niveau.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne steg henover natten, efter at have ramt sit laveste niveau i ni måneder. Den lille stigning skyldes indikationer om nedskæringer i udbud fra Opec+ for at holde prisen på et stabilt niveau.

Det skriver Reuters tirsdag.

Da det danske marked lukkede mandag klokken 17, lå priserne på et højere niveau og dalede herefter til et rekordlavt niveau, hvorefter de steg igen.

Over de sidste to handelssessioner er Brent og WTI ellers faldet henholdsvis 7,1 pct. og 8,1 pct. - både på grund af dollarkursen, der presser olieprisen op for andre valutakurser, og frygten for at stigende renter vil føre til en økonomisk recession, der sænker efterspørgslen efter olie.

Tirsdag bevægede dollarindekset sig en smule væk fra sit 20 års høje rekordniveau. Det giver stabilitet på oliemarkedet.

De sidste dages prisnedgang er blevet modsvaret af Iraks olieminister, Ihsan Abdul Jabbar, der udtaler, at Opec+ holder øje med oliepriserne og vil skabe balance på markederne.

”Vi vil ikke have en skarp stigning i oliepriserne,” udtaler han i et interview på Iraks stats tv.

Hvis vi skal se nedskæringer i udbuddet, skal de være større end 100.000 tønder pr. dag, som aftalt på sidste møde, før det vil have ordentlig indflydelse på markederne, siger analytiker fra ING Economics.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 84,56 dollar mod 86,94 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,21 dollar mod 79,59 dollar mandag eftermiddag.

Esvagt oplever fremgang på fornyet interesse i olie og gas: ”Det har været markant”

Tyskland indgår aftale om gas og diesel med Emiraterne

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs