EnergiWatch

Det første britiske udbud om CO2-lagring medfører 26 ansøgninger

Myndigheden NSTA forventer at kunne uddele licenser til CO2-lagring i starten af næste år med mulighed for første CO2-injicering i 2027.

Foto: MAJA SMIEJKOWSKA/REUTERS / X07645

Det verserende britiske udbud om CO2-lagring har ført til 26 ansøgninger. Det oplyser myndigheden North Sea Transition Authority (NSTA) - tidligere kendt som Oil and Gas Authority - i en pressemeddelelse.

Det er det første udbud inden for CO2-lagring nogensinde i Storbritannien, og 13 forskellige områder har været i spil. Der var ansøgningsfrist den 13. september i udbuddet, som blev sat i gang 13. juni.

Hos NSTA glæder de sig både over kvaliteten og kvantiteten af ansøgningerne, som kommer fra en bred vifte af aktører. Det fortæller Nick Richardson, der er chef for efterforskning og nye satsninger hos NSTA.

"Den store appetit iblandt selskaberne på at blive involveret, viser, at Storbritannien er godt positioneret til at blive verdensførende inden for sektoren," siger han i meddelelsen.

Storbritannien har en ambition om at lagre op til 30 mio. ton CO2 om året fra 2030. NSTA forventer, at der iblandt de indkomne ansøgninger er potentiale for, at der kan blive lagret CO2 fra 2027.

Myndigheden oplyser ikke navnene på de aktører, som har ansøgt.

Storbritannien åbner udbud for CO2-lagring 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs