EnergiWatch

Krig og stop i Iran-forhandlinger mildner fald i oliepriserne

Frygten for recession er tilbage i rampelyset, og resulterer derfor i endnu et fald i oliepriserne fredag.

Foto: Jacob Ehrbahn

Frygten for recession er tilbage i rampelyset, og resulterer derfor i endnu et fald i oliepriserne fredag. Bekymringer om udbud i kølvandet på Ruslands seneste mobiliseringskampagne og dødvande i forhandlingerne af den iranske atomaftale er på den anden side med til at afbøde faldet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 89,93 dollar mod 90,31 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,05 dollar mod 83,34 dollar torsdag eftermiddag.

I onsdags kom der endnu en heftig renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på 0,75 pct.point - en tendens som flere centralbanker efterfølgende har fulgt.

Og ifølge CMC Markets-analytiker Tina Teng er det især på grund af de seneste renteforhøjelser, at udbudsproblemerne bliver overskygget - også selv om krigen mellem Ukraine og Rusland ser ud til at eskalere.

”Det markante fald i den amerikanske brændstofsreserve kan dog stadig holde priserne oppe, og så længe den iranske atomaftale står i stilstand, vil der være et uundgåeligt underskud i udbuddet i de fysiske markeder,” siger hun til Reuters.

Under årets generalforsamling i FN fortæller en unavngiven talsperson fra den amerikanske regering ifølge Reuters, at forhandlingerne ikke kan komme videre, fordi Iran vil have IAEA’s nuværende efterforskning af landets atomprogram lukket.

”Vi har ramt en mur,” siger kilden ifølge Reuters.

Regeringen støtter mere olieudvinding men brander sig modsat

Milliardinvestering skal sikre Danmark 10.000 nye tønder olie og gas om dagen

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs