EnergiWatch

Emiraterne sætter farten op på plan om øget olieproduktion

Jagten på så høj profit som muligt, inden omstillingen til vedvarende energi, får De Forenede Emirater til at skrue op for olieproduktionen.

Solnedgang i Abu Dhabi. De Forenede Emirater vil have mest muligt ud af deres olieproduktion, mens priserne er høje. | Foto: Jan Sommer

Abu Dhabi National Oil, som pumper det meste af De Forenede Emiraters (UAE) olie op, sigter nu mod at kunne producerer 5 mio. tønder olie om dagen i 2025 mod før, hvor målet var sat til 2030.

Det siger kilder tæt på sagen til Bloomberg News.

Målet er, at UAE vil have det største stykke af kagen, mens priserne stadig er høje, før verden omstiller til grønnere energiformer.

Olieprisen blev skudt i vejret i takt med Ruslands invasion af Ukraine, i juli var den omkring 90 dollar per tønde, som er langt over UAE’s produktionsomkostninger.

Kilderne fortæller, at det forhastede mål bliver svært at opnå, og at det kan gøre et projekt, som i forvejen koster flere billioner dollar, dyrere.

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs