EnergiWatch

Priserne på olie og gas falder - nordsøolie går under 90 dollar

Olie- og gaspriserne falder på ny mandag, mens en række lande arbejder hårdt på at afbøde effekterne af en energikrise.

Foto: ALEXANDER MANZYUK/REUTERS / X80002

Mandag er prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, faldet til 89,84 dollar, hvilket er et fald på 1,7 pct. siden fredag for nordsøolien.

Også den amerikanske olie er blevet billigere, og en tønde WTI-olie handles mandag til 83,64 dollar efter et fald på 1,7 pct. siden fredag.

Samtidig er prisen på naturgas faldet 5,6 pct. til 177 dollar siden fredag. Det er den tredje dag i træk med prisfald på naturgas, der dykkede 12,4 pct. fredag og 2,7 pct. torsdag.

”Situationen på de europæiske energimarkeder er begyndt at blive bedre over de seneste tre uger, efter at politiske initiativer er begyndt at tage form,” skriver analytikere fra Timera Energy i et analysenotat mandag ifølge Bloomberg News.

Flere europæiske lande har planer om at bruge adskillige milliarder på at blive mere uafhængige af russiske gas, hjælpe lokale energiselskaber og at sætte et loft over energipriserne for private husholdninger, skriver Bloomberg.

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs