EnergiWatch

Opec-skæring er symbolsk, mener analytikere

Analytikere fortæller ifølge Reuters, at beslutningen mest skal ses som noget symbolsk, da nedskæringen vil have lille betydning for den samlede produktion.

Foto: Jan Unger

Tirsdag åbnes med et mindre prisfald i den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie.

Faldet, der er på omkring 2 dollar tønden, sker efter en stigning på omkring 3 pct. mandag, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, også kendt som Opec+, besluttede at mindske udbuddet af olie med 100.000 tønder om dagen fra oktober.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 94,93 dollar mod 96,61 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 88,59 dollar mod 90,06 dollar mandag eftermiddag.

Opec+’s beslutning sker i kølvandet på bekymringer for lavere efterspørgsel efter brændstof - bekymringer, der er opstået, efter at Kina har varslet økonomisk opbremsning, og USA frygter en kommende recession.

Analytikere fortæller dog ifølge Reuters, at beslutningen mest skal ses som noget symbolsk, da nedskæringen vil have lille betydning for den samlede produktion.

Opec+’s medlemmer producerer nemlig i forvejen mindre olie, end de plejer i øjeblikket.

Aftalen sender dog stadig et vigtigt signal, mener Noah Barret, researchanalytiker hos Janus Henderson Investors.

”Den indikerer, at Opec+ holder et vågnet øje på efterspørgslen og forsøger at kontrollere udbuddet, så man kan fastholde et bundniveau på oliepriserne,” skriver han i et notat til Reuters.

Opec+ skærer den daglige olieproduktion med 100.000 tønder

Gazprom: Genoptagelse af Nord Stream 1 afhænger af Siemens

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs