G7-lande på vej med prisloft for køb af russisk olie

Ifølge planen vil det være muligt for købere af russisk olie under prisloftet fortsat at kunne opnå finansiering og forsikring af tankskibe.
Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS / X02994
Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS / X02994
AF MARKETWIRE

Lederne af G7-landende er angiveligt på vej mod enighed om at lave et prisloft for globalt køb af russisk olie.

Det skriver Bloomberg News.

Finansministrene fra G7-landene, der består af USA, Canada, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Italien, mødes fredag, og det ventes, at de her officielt vil bakke op om prisloftet, siger unavngivne kilder til Bloomberg.

Ifølge planen vil det være muligt for købere af russisk olie under prisloftet fortsat at kunne opnå finansiering og forsikring af tankskibe - noget, der ellers ikke er tilladt i EU’s femte runde af sanktioner, der træder i kraft 5. december.

Et prisloft har ligget i kortene, efter at landene i juli blev enige om en hensigtserklæring. Der har dog ikke været konkrete oplysninger om, hvor niveauet for et eventuelt prisloft vil ligge.

Forhandlingerne skrider dog planmæssigt frem, og den efterfølgende fællesudmelding ventes ifølge Bloombergs kilder at indeholde mere konkrete detaljer samt en mulig dato for, hvornår det i så fald skal træde i kraft.

Næste skridt er at overbevise EU’s medlemslande om at ændre den kommende sanktionspakke, der blandt andet har til hensigt at blokere for, at selskaber i EU-lande må benytte tredjepartslande til netop forsikring og finansiering, skriver Bloomberg.

Rusland vil eksportere mere olie til Asien efter sanktioner

Ruslands olieproduktion holder stand – lidt endnu

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også