EnergiWatch

Oliepriserne vender efter seks måneders fald

Investorerne afventer stadig en afklaring på Irans svar til EU om en fornyelse af atomaftalen fra 2015. Olieudbuddet kan stige, hvis Iran og USA accepterer tilbuddet, som fjerner sanktionerne mod iransk olieeksport.

Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147

Oliepriserne er steget siden midnat efter seks måneders nedgang, men faldet sammenlignet med niveauet ved dansk børslukketid.

USA’s olie- og benzinlagrene faldt tirsdag mere end forventet og minder investorerne om, at forsyningerne forbliver stramme.

Men samtidigt fortsætter frygten for en global recession.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 92,88 dollar mod 93,80 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 87,13 dollar mod 88,19 dollar tirsdag eftermiddag.

Den sidste uge er råoliebeholdningen faldet med omkring 448.000 tønder, mens benzinlagrene faldt med omkring 4.5 mio. tønder og destillationsforsyningen faldt med omkring 759.000 tønder.

Det fortæller markedskilder med henvisning til tal fra American Petroleum Institute til Reuters.

Ifølge Kazuhiko Saito, chefanalytiker hos Fujitomi Securities, viser det store fald i amerikanske benzinlagre dog, at udbuddet stadig er robust.

”Oliemarkedet forventes stadig at være under pres med nogenlunde høj volatilitet, på grund af bekymringer om en potentiel global recession,” siger han til Reuters.

Investorerne afventer stadig en afklaring på Irans svar til EU om en fornyelse af atomaftalen fra 2015. Olieudbuddet kan stige, hvis Iran og USA accepterer tilbuddet, som fjerner sanktionerne mod iransk olieeksport.

”Da prisniveauet for den amerikanske WTI-olie var over 100 dollar, virkede genoplivningen af den iranske atomaftale som en potentiel vinder. Aftalen har dog ikke samme tiltrækningskraft givet de nuværende pris- og sikkerhedsaspekter,” siger Helima Croft, analytiker hos RBC Capital, til Reuters i et notat.

Hun tilføjer, at EU har den største interesse i at sikre en ny aftale med Iran og USA givet det kommende faldende udbud, når sanktionerne rammer Rusland i december.

Fra starten af december vil EU stoppe køb af skibstransporteret råolie fra Rusland og vil derefter forbyde handel med raffinerede produkter fra Rusland.

Opec venter lavere olieforbrug

IEA: Høje gaspriser ses øge efterspørgslen efter olie


Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs