EnergiWatch

Olieprisen falder til det laveste niveau i seks måneder

Futuren for den amerikanske WTI-olie er på det laveste niveau siden februar.

Foto: Jacob Ehrbahn

Olieprisen falder tirsdag, idet handlerne vejer udsigten til en stigning i iransk råolieeksport samtidig med forværrede udsigter for global økonomisk vækst.

Futuren for den amerikanske WTI-olie falder med 2,7 pct. til 86,97 dollar, hvilket er det laveste niveau siden februar. Det kommer efter et fald på 2,9 pct. mandag.

Samtaler mellem Irans og EU’s forhandlere signalerede fremskridt hen imod en fornyet atomaftale, der kan åbne sluserne for råolieeksport fra Iran.

WTI var allerede svækket som følge af negative amerikanske økonomiske nøgletal, der omfattede en hurtigt afkølende fremstillingssektor samt svage økonomiske nøgletal fra Kina.

”Potentialet for en aftale bliver indregnet, hvilket skaber tovejsrisiko for olieprisen, hvis en endelig meddelelse kommer i denne uge,” siger Craig Erlam, senior markedsanalytiker hos Oanda, ifølge Bloomberg News.

”Men den primære drivkraft bag svagheden, som kan holde priserne omkring 90 dollar eller lavere, er truslen om recession rundt om i verden og de kinesiske nedlukninger.”

Svenskere fyrer op for oliekraftværk – og atomkraftdebat

Blå blok skyder DF’s gasforslag ned

Vår Energi køber ind i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs