EnergiWatch

Ungarsk olieselskab har betalt russisk gebyr for genstart af olierørledning

Mol Group har ifølge Reuters betalt det ellers russiske transitgebyr for brugen af den ukrainske del af Druzhba-rørledningen.

Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS / X02784

Oliepriserne falder, da oliestrømmene til det centrale Europa via Druzhba-rørledningen tilsyneladende kan genoptages inden for få dage.

Det kan lade sig gøre, da den ungarske energikoncern MOL har påtaget sig og betalt det ellers russiske transitgebyr for brugen af den ukrainske del af rørledningen, oplyser koncernen onsdag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder i onsdagens handel 0,9 pct. til 95,40 dollar, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie ligger 1,0 pct. lavere og koster 89,59 dollar.

Den del af røret, der løber gennem Ukraine, har været lukket for olie siden starten af august, "fordi vestlige sanktioner forhindrer landet i at acceptere transitgebyrer fra Moskva", har det russiske rørledningsmonopol Transneft tidligere meddelt.

Ungarn, som har kritiseret EU's sanktioner mod Moskva, meddelte tirsdag, at der blev arbejdet på en løsning.

Den er fundet nu, da Ungarn har påtaget sig og betalt gebyret til Ukraine.

"Den ukrainske part har lovet at genoptage transporten af råolie inden for få dage, som blev standset for et par dage siden på grund af tekniske problemer, der var opstået på bankfronten," skriver MOL i en erklæring.

Afbrydelsen af rørledningen har drevet oliepriserne, der allerede er steget kraftigt sammen med andre former for energi, op.

Afbrydelsen af olie fra Druzhba-ledningen har ramt lande som Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet, da de har begrænsede muligheder for at importere alternative forsyninger ad søvejen.

Lærernes Pension investerer fortsat i kul trods eksklusion siden 2017: ”De har et forklaringsproblem”

MSC og Oldendorff går med i metanol-sammenslutning

Saudisk optimisme hiver oliepriser op 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs