EnergiWatch

Oliepris falder mens markedet holder øje med russisk ledning

Ifølge russerne har Ukraine stoppet gennemstrømningen for Druzbha-olieledningen, da sanktioner mod Rusland har blokkeret for betalingen af gebyrer.

Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS / X02784

Olieprisen er natten til onsdag faldet en smule tilbage, mens markedet holder øje med, hvornår der igen kommer hul igennem til den russiske Druzbha-olieledning mod Europa.

Ledningen løber fra Rusland mod Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet. Ifølge russerne er det Ukraine, der har stoppet gennemstrømningen, da sanktioner mod Rusland har blokkeret for betalingen af gebyrer.

Den tjekkiske operatør Mero CR venter dog ifølge Bloomberg News, at problemet vil blive løst inden for de kommende dage.

Samtidig ventes der på onsdagens tal for de amerikanske olielagre, efter at depoterne sidste uge viste sig større end ventet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 96,05 dollar mod 97,82 dollar tirsdag eftermiddag. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster 90,19 dollar mod 91,65 dollar tirsdag.

Olieprisen stiger - Ukraine har delvis stoppet pipeline

Ukrainsk atomselskab ønsker militærfri zone ved udsat kraftværk

Tysk olieraffinaderi ser hamstring af fyringsolie og diesel

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs