EnergiWatch

Olieprisen på vej mod det største ugentlige fald siden april

Niveauet er under niveauet før Rusland invaderede Ukraine tilbage i februar.

Foto: Jacob Ehrbahn

Olieprisen er på vej mod det største fald på en uge siden begyndelsen af april - selv om prisen stiger en smule fra torsdagens lavere niveau. Faldet skyldes stigende frygt for at en nedgang i den globale økonomi vil mindske efterspørgslen efter det sorte guld.

Sidste fredag kostede futures på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering til september 98,62 dollar, mens den fredag aften koster 89,19 dollar - 9,6 pct. lavere. Torsdag var futureprisen dog endnu lavere. Niveauet er under niveauet før Rusland invaderede Ukraine tilbage i februar.

Den europæiske referenceolie, Brent, har oplevet stort samme udvikling i ugens løb. Sidste fredag kostede en Brent-future til levering til oktober 103,97 dollar, mens den fredag aften koster 95,08 dollar - et fald på 8,6 pct. i ugen.

Tyske Baywa hæver forventningerne efter stort salg af vedvarende energi

Taiwanbesøg får måske konsekvenser for Teslas batteriforsyning

Tesla bekræfter tre-for-en aktiesplit

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs