EnergiWatch

Olien på laveste niveau siden start af krigen i Ukraine

Skiftet til en strammere pengepolitik fra alverdens centralbanker har givet panderynker blandt investorer for, at den økonomiske vækst vil bremse op. Og det vil så smitte af på efterspørgslen af olie, der vil falde.

Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix

Frygten for en global recession presser olieprisen i bund. Og fredag morgen ligger prisen for en tønde olie på det laveste niveau, siden Rusland invaderede Ukraine.

”Det er en kombination af lagerdata og en bekymring for efterspørgslen. Markedet er lige nu mere bekymret for vækst end inflation. Og selvom inflationen stadig er et stort problem, så falder prisen på olie,” siger Prashant Bhayani, investeringschef hos BNP Paribas Wealth Management, til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 94,37 dollar mod 94,64 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 88,95 dollar mod 89,06 dollar torsdag.

”Markedet kæmper fortsat med den forværrede situation i USA med lavere efterspørgsel, hvilket løsner presset på rafinaderikapaciteten betydeligt,” siger Stephen Innes, managing partner hos SPI Asset Management, til Bloomberg News.

Skiftet til en strammere pengepolitik fra alverdens centralbanker har givet panderynker blandt investorer for, at den økonomiske vækst vil bremse op. Og det vil så smitte af på efterspørgslen af olie, der vil falde. Torsdag var den britiske centralbank, Bank of England, da også ude at advare om en forestående recession i Storbritannien, samtidig med at den satte renten op med 50 basispoint.

Og der var ligeledes skuffende nyt onsdag, da organisationen af Olieeksporterende Lande og organisationens allierede, Opec+, kom med en melding om, at produktionen vil blive hævet med 100.000 tønder olie om dagen, hvilket anses som en bagatel, da det svarer til 86 sekunders globalt olieforbrug, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1791,17 dollar mod 1785,86 dollar torsdag eftermiddag.

Tysk olieraffinaderi ser hamstring af fyringsolie og diesel

Vred FN-chef: Beskat energiselskabers groteske overskud

Investorappetitten for grøn energi er større end nogensinde

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs