EnergiWatch

Shell køber sig ind på Kinas brintmarked i joint venture

Hollandsk-britiske Shell skal sammen med det kinesiske energiselskab Shanghai Energy Innovation and Development Co. opsætte 10 nye brinttankstationer i Kina, hvor brint ifølge Shell inden længe vil fylde 5 pct. af Kinas energisystem.

Foto: Bret Hartman/AP/Ritzau Scanpix/AP

Det er cirka to og et halvt år siden, Shell officielt meldte sig ind i den danske brintbranche. Siden har Shell sat gang i store projekter, f.eks. i Tyskland, hvor oliegiganten vil bygge Europas største brintfabrik. Nu kaster selskabet sig over det kinesiske brintmarked.

Det skal ske som et joint venture med det kinesiske energiselskab Shanghai Energy Innovation and Development Co. Sammen skal de med udgangspunkt i et hidtil uoplyst beløb opsætte 10 nye brinttankstationer i Kina inden for de næste fem år, men med ambitionen om at have opsat i alt 30 ladestationer indenfor de næste otte år, hvor Jorden vil have fløjet sin bane 2030 gange ifølge vestlig tidsregning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs