Oliepriser i mindre prisfald

Frygten for recession er torsdag med til at svække oliepriserne.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Frygten for recession er torsdag med til at svække oliepriserne - et prisfald, der sker trods af bekymringer om manglende beholdning, som får investorer til at vende blikket mod det næste møde i Opec+.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 106,95 dollar mod 107,08 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 96,57 dollar mod 97,38 dollar torsdag eftermiddag.

Ifølge Stephen Innes, managing partner hos SPI Asset Management, kan oliepriserne være udtryk for, at markedet igen befinder sig i en betrængt situation.

"Det føles bestemt, som om vi er tilbage i 'trade-off mode', hvor stemningen skifter mellem at være præget af risiko for recession i andet halvår og et grundlæggende underforsynet marked," siger han til Reuters.

Blandede forventninger til møde

Bekymringer om manglende olie er også grunden til, at der ses mod det kommende møde mellem organisationen af olieeksporterende lande, Opec, og allierede, samlet kendt som Opec+, som holdes 3. august.

Til august vil olieproducenterne nemlig have afviklet aftalen om en produktionsnedskæring på 9,7 mio. tønder per dag - en aftale, som medlemmerne indgik i april 2020, da coronakrisen slog hårdt ned på efterspørgslen.

Om der en stor stigning i olieproduktionen i vente er dog uvist.

Anonyme kilder i Opec+ fortæller ifølge Reuters, at gruppen vil overveje at holde det nuværende produktionsniveau i september.

På anden anden siden fortæller andre unavngivne kilder i Opec+ til Reuters, at man ved mødet vil diskutere en beskeden stigning.

Potentialet for bevarelsen af status quo - og derved ingen forøgelse af produktionen - vil være et skuffende udfald for USA, efter at præsident Joe Biden besøgte Saudi Arabien denne måned i forhåbningen om et større udbud.

Dog er en anonym kilde i den amerikanske regering ifølge Reuters positiv omkring mødet.

"Vi tror, at ekstra forsyninger bestemt kan hjælpe med at stabilisere markedet yderligere og potentielt bringe priserne ned," siger kilden til Reuters.

Analytikere fra ANZ Research er mere skeptiske, der ifølge Reuters fortæller, at det vil være svært for Opec+ at øge produktionen.

Flere producenter har nemlig svært ved at indfri deres produktionskvoter, fordi der mangler investeringer til at drive oliefelterne.

Tilbagevenden til kul skader selskabers omdømme hos investorer

En eventuel strømrationering kan få store konsekvenser for norsk gaseksport 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også