EnergiWatch

Europæiske gaspriser over 200 euro for første gang siden marts

Stigningen på 12,8 pct. tirsdag følger endnu en delvis nedlukning af gasrørledningen Nord Stream 1.

Foto: John Macdougall/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP

De europæiske gaspriser steg tirsdag kortvarigt til over 200 euro per megawatt-time. Det er første gang siden 9. marts, skriver Bloomberg News.

Aktuelt handles den hollandske naturgasfuture til lige under 199,5 euro for en megawatt-time. Til sammenligning kostede en megawatt-time for et år siden blot 37 euro.

Stigningen på 12,8 pct. tirsdag følger endnu en delvis nedlukning af gasrørledningen Nord Stream 1, efter at det russiske gasselskab Gazprom mandag aften meddelte, at en del af rørledningen skal vedligeholdes. Det er femte dag i træk med stigende gaspriser.

Gasleverancerne er derfor skåret til 20 pct. fra 40 pct. Det vides ikke, hvor længe Nord Stream 1 vil køre på lavt blus.

Det er mindre end en uge siden, at Nord Stream 1 blev genåbnet efter 10 dages afbrydelse. Dengang var forklaringen også, at en del af gasrørledningen skulle vedligeholdes.

Nord Stream 1 kan med fuld kapacitet levere 167 mio. kubikmeter gas om dagen. I øjeblikket er der dog kun tale om leverancer på 33 mio. kubikmeter gas.

Triodos køber sig ind i den danske sol- og vind udvikler Windspace

Nordex lander finsk ordre

GE slår forventningerne trods underskudsforretning på vindmølledelen

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs