EnergiWatch

Baker Hughes svækket af russiske aktiviteter i andet kvartal

Suspendering af koncernens aktiver i Rusland sender resultatet ned med 365 mio. dollar.

Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378

Det amerikanske olieserviceselskab Baker Hughes var ramt på overskuddet, efter at koncernens suspendering af aktiviteter i Rusland har kostet 365 mio. dollar.

Selskabet står desuden i en situation, hvor olieefterspørgslen over det næste år til halvandet synes for nedadgående, samtidig med at væksten ventes hæmmet af centralbanker som Federal Reserves renteløft, siger topchef og formand i Baker Hughes Lorenzo Simonelli.

Det skriver Bloomberg News.

Skuffelsen sender aktien ned med 4,6 pct. i formarkedet.

Baker Hughes, der er verdens næststørste olieserviceselskab, omsatte i andet kvartal for 5,05 mia. dollar. Her havde analytikerne dog ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News sat næsen op efter 5,35 mia. dollar.

Det justerede overskud per aktie landede på 0,11 dollar. Her havde analytikerne ventet det dobbelte på 0,22 dollar per aktie.

Til gengæld øgede ordrebogen mere end ventet. Antallet af nye ordrer udgjorde 5,86 mia. dollar mod ventet 5,36 mia. dollar. Det var samtidig en vækst på 15 pct. sammenlignet med andet kvartal af 2021.

Det justerede driftsoverskud endte på 376 mio. dollar mod ventet 408,5 mio. dollar, og de justerede frie pengestrømme løb op i 147 mio. dollar, hvor analytikerne havde ventet 349,1 mio. dollar.

Selskabet har meddelt, at det inden for få uger vil standse nye investeringer i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine.

Baker Hughes' aktiviteter i Rusland er i øjeblikket underlagt sanktioner eller vurderet som værende ikke bæredygtigt i det nuværende økonomiske miljø. Desuden er de russiske aktiviteter "til salg", fremgår det.

Selv om efterspørgslen i fremtiden ventes at falde, er der også understøttende omstændigheder for aktien.

"Som følge af flere års underinvestering på globalt plan og et potentielt behov for at erstatte russisk olie kan udfordringerne på udbudssiden realistisk holde priserne i et højere niveau - selv i et scenarie med moderat fald i efterspørgslen," siger topchefen i regnskabet ifølge Bloomberg News.

Den endelige vurdering fra den administrerende direktør er, at oliepriserne i fremtiden vil være volatile, men understøttet af høj efterspørgsel.

Nok en olieservicekæmpe forlader Rusland

Det første store olieserviceselskab forlader Rusland 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs