EnergiWatch

Halliburton fremviser højeste omsætning i fire år

Efter oliepriserne under coronakrisen har været i bund, nyder oliebranchen lige nu godt af den høje efterspørgsel på energi og den mere begrænsede adgang til den.

Foto: Steve Gonzales/AP/Ritzau Scanpix/AP

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton kom ud af andet kvartal med sin højeste omsætning i fire år, der samtidig overgik analytikernes forventninger.

Tilgengæld landede overskuddet fra driften betydeligt under konsensus.

Det skriver Bloomberg News.

Halliburton var i månederne april, maj og juni understøttet af Vestens sanktioner mod Rusland, der har hævet efterspørgslen på udvinding af olie andre steder i verden. Det gælder blandt andet i Nordamerika, der er rig på områder med skifer, hvorfra der kan udvindes olie.

Branchen nyder lige nu godt af den høje efterspørgsel på energi og den mere begrænsede adgang til den efter sanktionerne mod Rusland, der har sendt prisen på olie i vejret, efter at oliepriserne under coronakrisen har været i bund. Det medførte i sin tid nedskæringer.

Olieserviceselskabet omsatte i andet kvartal for 5,07 mia. dollar mod ventet 4,71 mia. dollar. Det var samtidig en vækst på 37 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2021.

Det justerede resultat per aktie endte på 0,49 dollar mod ventet 0,45 dollar.

Mens det justerede driftsresultat i kvartalet endte på 718 mio. dollar, landede det ordinære driftsresultat dog på 374 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter et overskud på 662,9 mio. dollar.

Også pengestrømmene fra driften var lavere end ventet i kvartalet. De landede på 376 mio. dollar mod ventet 562,1 mio. dollar.

Aktien stiger 1,8 pct. til 29,37 dollar i det amerikanske formarked tirsdag.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs