EnergiWatch

Stram oliebalance sender priser op for tredje dag i træk

Markedet har haft svært ved at følge med efterspørgslen, og manglende forsyninger fra Rusland efter invasionen i Ukraine har kun skubbet yderligere til ubalancerne.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Oliepriserne ligger tirsdag morgen til at stige for tredje dag i træk, da markedsdeltagerne fokuserer på forstyrrelser på udbudssiden og den stramme oliebalance. Senere på ugen mødet Opec+, Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, for at drøfte udbudssituationen, skriver Bloomberg News.

Futures for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 116,33 dollar mod 114,75 dollar mandag eftermiddag, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie handles i 110,78 dollar mod 109,39 dollar mandag.

”Problemet med den strukturelle knaphed er fortsat uløst. Flere tønder skal ind i markedet, for at oliepriserne kan bevæge sig meningsfyldt og stille og roligt lavere,” siger Stephen Innes, partner hos SPI Asset Management, ifølge Bloomberg NEws.

En forværret politisk krise betyder, at Libyen ser ind i yderligere forstyrrelser i sin olieeksport. Desuden truer protester mod regeringen i Ecuador med at lukke for produktion, hvilket yderligere risikerer at presse markedet, skriver Bloomberg.

Markedet har haft svært ved at følge med efterspørgslen, og manglende forsyninger fra Rusland efter invasionen i Ukraine har kun skubbet yderligere til ubalancerne. Nogle lande i Opec+ har samtidig problemer med at møde deres produktionsmål.

G7 ventes at dele hensigt om indførelse af prisloft på russisk olie

Kul, olie og gas med lastbiler: Milliardkoncerner har travlt med at vride sig fri af russisk gas

Biden vil gøre benzin og diesel billigere i tre måneder

IEA: Olieproduktionen får svært ved at følge efterspørgslen i 2023

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs