EnergiWatch

Landmænd vil opføre energiklynge og gøre kommune selvforsynende med gas

En gruppe vestjyske landmænd vil med nyt biogas-projekt gøre Lemvig Kommune selvforsynende med grøn gas.

Foto: PR/VA

Fem landmænd fra Lemvig-egnen har allieret sig med virksomheden Skovgaard Energy og stiftet virksomheden Lemvig Green Development. Formålet er at opføre et nyt biogasanlæg og koble det sammen med en stribe andre energikilder til en samlet klynge.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

”Landbruget er traditionelt set ikke blevet opfattet som løsningen på klimaudfordringerne, men nok nærmere en del af udfordringen. Nu investerer vi og går ind i et projekt, hvor vi lidt forsimplet sagt vil gøre hele Lemvig Kommune selvforsynende med grøn gas,” siger Bjarke Bitsch, der er chef for forretningsudvikling i Skovgaard Energy og talsmand for Lemvig Green Development.

Det nystiftede selskab har indsendt en ansøgning om tilladelse til at bygge det nye biogasanlæg, men det fremgår ikke, hvor stort et anlæg, der er tale om.

Planen er, at den nye produktion af biogas skal koordineres og tænkes sammen med andre energi og forsyningskæder i Lemvig Kommune. Samlet set skal det spille en afgørende rolle i at gøre Lemvig Kommune selvforsynende med gas.

Lemvig Kommune har en klimahandlingsplan, DK2020, hvor landbruget skal reducere udledningen af drivhusgasser med 45 pct. inden 2030.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Lokale vil skabe flere biogasprojekter i Thy

Concito: Biogas kan undergrave grøn skattereform

Biogas Danmark: Gasvarsel fordrer fremrykning af alle biogaspuljer

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs