EnergiWatch

Noble sælger fem rigge

Rigselskabet, der står foran at fusionere Maersk Drilling ind i sig, frasælger en håndfuld rigge for 2,65 mia. kr.

Mærsk Drillings fusionspartner Noble har solgt fem rigge til Shelf Drilling for 375 mio. dollar - godt 2,65 mia. kr.

Det meddeler selskaberne torsdag eftermiddag.

Salget af boreriggene har været en forudsætning for at få en godkendelse af fusionen hos de britiske konkurrencemyndigheder, CMA, at der blev frasolgt aktiviteter i selskaberne.

"Intentionen med salget af riggene er at adressere de potentielle bekymringer, der er blevet identificeret af CMA i fase 1 af fusionen," fremgår det af meddelelsen.

CMA skal foruden fusionen også godkende frasalget af riggene.

Yderligere fremgår det af meddelelsen, at såfremt CMA godkender det hele, ventes fusionen at være gennemført nær udgangen af tredje kvartal af 2022.

Beskeden fra selskaberne kommer samme dag, som CMA har meddelt at deadline for vurderingen af fusionen rykkes til 1. september fra tidligere 6. juli.

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs