EnergiWatch

Totals megaprojekt i Mozambique under fornyet pres

En ny bølge af angreb fra Islamisk Stat-tilknyttede aktører skaber yderligere risiko for Total Energies' LNG-satsning, som koster et trecifret milliardbeløb.

Foto: KARIM JAAFAR/AFP / AFP

Så er den gal igen for det franske olieselskab Total Energies i det uroplagede Mozambique. I januar 2021 blev oliekæmpen tvunget til at trække al mandskab væk fra det område, hvor selskabet arbejder for at etablere et LNG-projekt til en værdi af 20 mia. dollar (142 mia. kr.).

De ansatte er ikke kommet tilbage endnu, og nu truer nye uroligheder nok engang projektet. Det skriver Bloomberg.

Nyhedsbureauet henviser til en række nye angreb fra gruppen Shabaab, som har tilknytning til Islamisk Stat, i den nordlige del af Mozambique. Angrebene har allerede medført, at landets største solpark er blevet evakueret, mens der ligeledes har været flere hændelser i nærheden af Total Energies’ LNG-projekt.

"Det her (situationen, red.) kommer til at få en væsentlig indflydelse på hvornår, eller om, vi kommer til at se LNG-projektet blive genoptaget," siger Ryan Cummings, direktør ved sikkerhedsledelsesselskabet Signal Risk, til Bloomberg.

Total Energies’ topchef, Patrick Pouyanné, udtalte allerede i april, at han ikke kunne se for sig, at arbejdet med LNG-projektet ville kunne genoptages før næste år. Selskabet har ikke besvaret Bloombergs henvendelse vedrørende de seneste uroligheder.

 

Total erklærer force majeure i Mozambique

Nyt angreb koster mange dødsfald nær Total-projekt i Mozambique

Total tvunget til evakuering i konfliktramte Mozambique 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs