EnergiWatch

Lokale vil skabe flere biogasprojekter i Thy

Et nyoprettet lokalt ejet selskab ved navn Udviklingsselskabet Biogas Thy skal sætte fart på udvikling af nye biogasprojekter i grønne energizoner i lokalområdet.

Foto: Udviklingsselskabet Biogas Thy

I Thy har 112 lokale interessenter slået sig sammen i et fælles udviklingsselskab med målet om at øge biogasproduktionen i Thy. Interessenterne består af landbrugsdrivende, industrielle virksomheder samt energi- og forsyningsselskaber i Thy, der gennem Udviklingsselskabet Biogas Thy vil bidrage til at reducere områdets CO2-udledning med 70 pct. inden 2030.

”Der er ingen tvivl om, at der er et behov for grøn, lokalproduceret gas – faktisk har det nok aldrig været større. Det er nu, vi skal handle, og derfor er jeg også enormt glad for, at udviklingsselskabet Biogas Thy nu er skabt. Selskabet er et lysende eksempel på, hvordan man kan forene interesser og sammen skabe lokal udvikling og muligheder - især når det gælder den grønne omstilling,” siger Leif Gravesen, der er formand for Udviklingsselskabet Biogas Thy.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs