EnergiWatch

Olieprisen stiger på eksportfald og kinesisk coronafrygt

Udbuddet er blevet forværret af et fald i eksporten fra Libyen, mens andre producenter i Opec+ kæmper for at nå deres produktionskvoter, samt embargo af russisk olie på grund af invasionen af Ukraine.

Foto: Jan Unger

Olieprisen er steget tirsdag, på trods af frygten for en recession og nye coronatiltag i Kina, der kan dæmpe efterspørgslen.

”Snakken drejer sig overordnet fortsat om et fald i olieproduktionen i Libyen, om Kina fortsætter med at indføre foranstaltninger for at bremse spredningen af covid, og om bekymringerne om en global recession, der kan ødelægge efterspørgslen,” siger Stephen Innes, markedsanalytiker i SPI Asset Management, til Reuters.

Tirsdag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 121,97 dollar mod 119,25 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 120,68 dollar mod 117,80 dollar mandag.

Udbuddet er blevet forværret af et fald i eksporten fra Libyen, mens andre producenter i Opec+ kæmper for at nå deres produktionskvoter, samt embargo af russisk olie på grund af invasionen af Ukraine.

Ifølge ANZ Research har Libyens olieminister, Mohamed Aoun, sagt, at produktionen i landet er faldet til 100.000 tønder om dagen fra 1,2 millioner tønder sidste år.

På efterspørgselssiden er der fokus på Kina, hvor et coronaudbrud på en bar i Beijing har pustet til frygten for en ny fase af nedlukninger netop som restriktionerne er blevet lempet.

”Lige nu giver det tætte forhold mellem udbud og efterspørgsel oliepriserne modstandsdygtighed,” siger Tobin Gorey, der er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, til Reuters.

Samlet er prisen på råolien steget omkring 60 pct. i år.

Subsea 7 dykker efter havvindrelateret nedjustering

Israel gør klar til at dele flere olielicenser ud 

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs