EnergiWatch

Storebrand har sendt sorte selskaber på porten

Mens flere danske kapitalforvaltere med porteføljerne i deres fonde bevæger sig på kanten af, om de kan kalde sig for bæredygtige har norske Storebrand for at undgå snak om greenwashing luget helt ud blandt ejerskaberne i olieselskaber i stor del af sine fonde.

Foto: Magnus Holm

Der har været meget blæst om, hvordan danske kapitalforvaltere som Bankinvest og Jyske Invest i deres grønne eller bæredygtige investeringsfonde bruger EU’s disclosureforordning og mærkatet som Artikel 9-fond som gummistempel, når man i porteføljerne stadig har haft selskaber med direkte eller indirekte tilknytning til virksomheder i bl.a. olieindustrien.

Den snak går norske Storebrand Asset Management ifølge Børsen helt uden om med deres fossilfrie fonde, hvor 44 pct. af de i alt 800 mia. kr. under forvaltning sidste år var placeret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs