EnergiWatch

Equinor har genoptaget produktionen fra Hammerfest LNG

Knap to år efter, at anlægget på Melkøya brød i brand, har den norske oliekæmpe igangsat produktionen på ny.

Foto: Equinor

Equinor har foretaget et større reparations- og forbedringsarbejde, siden Hammerfest LNG brød i brand i september 2020. Det arbejde er nu tilvejebragt, hvorfor der igen produceres flydende, nedkølet naturgas (LNG) fra anlægget på Melkøya.

Det bekræfter Equinor i en pressemeddelelse torsdag.

"Med opstarten af Hammerfest LNG ser vi frem til at lægge yderligere volumener til allerede store gasleverancer fra Norge. Det får stor betydning i en periode, hvor forudsigelige og pålidelige energileverancer er meget vigtige for mange lande og kunder," siger Irene Rummelhoff, Equinors koncerndirektør for markedsføring, midstream og processering, i meddelelsen.

Hammerfest LNG tegner sig normalt for 5 pct. af den norske gaseksport, idet der leveres godt 6,5 mia. kubikmeter gas herfra om året.

Foruden Equinor er Petoro, Total Energies, Neptune og Wintershall Dea partnere i forehavendet.

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Corona får Equinor til atter at udskyde festen

Equinor får påbud efter norsk olieudslip 

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs