EnergiWatch

Maersk-ordre har skabt ketchupeffekt for metanol-motorer i shipping

Interessen for metanol som alternativt brændstof i shipping er vokset markant i kølvandet på Maersks ordre på en serie store containerskibe til metanol, siger MAN-direktør. Forsyningen af metanol kan blive et problem.

Rederiernes interesse for skibsmotorer til metanol vokser markant, siger Bjarne Foldager, vicedirektør, MAN Energy Solutions. | Foto: MAN

Efterspørgslen efter skibsmotorer til store skibe, som kan sejle på det alternative brændstof metanol, vokser markant i øjeblikket - ikke mindst efter Maersk sidste år bestilte motorer til otte store containerskibe til metanol med en option på motorer til yderligere fire fartøjer.

Sådan lyder meldingen fra en af verdens førende udviklere af skibsmotorer, MAN Energy Solutions, der oplever en tydelig vækst i skibsfartens interesse for alternative brændstoffer som metanol og ammoniak.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs