EnergiWatch

Rygte om saudisk produktionsløft sender olieprisen ned

Financial Times har rapporteret, at Saudi-Arabien over for de vestlige allierede har tilkendegivet, at landet er parat til at øge olieforsyningen.

OPEC members consider suspending Russia from oil deal. | Foto: Bloomberg/Bloomberg

Olieprisen er presset torsdag efter en rapport om, at Saudi-Arabien er klar til at producere mere olie, hvis den russiske produktion skulle falde væsentligt på grund af øgede sanktioner mod landets invasion af Ukraine.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 114,05 dollar mod 117,21 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 112,98 dollar mod 116,13 dollar onsdag eftermiddag.

Financial Times har rapporteret, at Saudi-Arabien over for de vestlige allierede har tilkendegivet, at landet er parat til at øge olieforsyningen, skriver Bloomberg News.

Nyheden kommer forud for torsdagens månedlige møde i Opec+, hvor gruppen forventes at ratificere en beskeden stigning i produktionen for juli.

Biden-administrationen har gentagne gange opfordret oliekartellet til at øge produktionen hurtigere for at imødegå de stigende benzinpriser og den højeste inflation i årtier, som er fremskyndet af krigen i Ukraine.

Opec+ forventes at gummistemple en produktionsstigning på 430.000 tønder om dagen i næste måned, selv om alliancen har kæmpet for at nå sine beskedne forsyningsstigningsmål i de seneste måneder.

”Den nedadgående bane for olie kan koges ned til, hvor dybt Opec er villig til at dykke ned i sin ledige kapacitet uden helt at vende ryggen til Rusland. Et skift i strategi, selv en langsom dryprespons, medfører en ny nedadgående risiko for olie ,” siger Stephen Innes, partner hos SPI Asset Management, ifølge Bloomberg News.

Torsdag eftermiddag kigger olieinvestorerne frem mod den ugentlige olielageropgørelse fra USA, der er udskudt en dag som følge af mandagens Memorial Day.

Jyske Bank: Ser ”olieprisuro” i forbindelse med møde i Opec+

Opec overvejer at suspendere Rusland fra produktionsaftale


Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs