EnergiWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Da Rusland invaderede Ukraine i slutningen af februar, var olieselskabet Equinor hurtigt ude med en erklæring om, at selskabet ville forlade Rusland hurtigst muligt.

Onsdag oplyser Equinor, at den proces kan betragtes som afsluttet.

I den mellemliggende periode har Equinor ikke foretaget nye investeringer i Rusland, holdt inde med handlen af olie og gas fra Rusland og måttet notere sig en nedskrivning på 1,08 mia. dollar (7,5 mia. kr.) på balancen.

Equinor var en del af fire joint ventures med russiske Rosneft, hvortil det norske selskab nu har overført alle sine aktiver fra.

Equinor har desuden underskrevet en aftale om at komme ud af olieprojektet Kharyaga, lyder det.

Equinor sikrer stort oliefund i Barentshavet

Norsk partnerskab vil udbygge gasklynge for milliardbeløb

Norsk oliebranches lønforhandlinger er brudt sammen 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs