EnergiWatch

Tidligere tysk kansler og Nord Stream-topchef forlader oliegigants bestyrelse

Både den tidligere tyske kansler, Gerhard Schröder og topchef i energiselskabet Nord Stream, Matthias Warnig træder ud af russiske Rosnefts bestyrelse.

Ekskansler Gerhard Schröder er fortid i russiske Rosnefts bestyrelse. | Foto: /ritzau/AP/Yves Logghe

Gerhard Schröder og Matthias Warnig, som er henholdsvis tidligere kansler i Tyskland og topchef i Nord Stream, er fortid i den russiske oliegigant Rosneft. Det skriver Reuters.

”Vi har forståelse for deres beslutning og takker for deres fortsatte støtte,” udtaler oliegiganten til Reuters.

Fratrædelserne sker i kølvandet på, at Europa-Parlamentet for få dage siden varslede at blackliste Gerhard Schröder, hvis han ikke valgte at opgive sin bestyrelsespost, som han har bestredet siden 2017.

Flere kilder oplyser til Reuters, at hele fem ikke-russiske ledende medarbejdere forlod Rosneft forud for Europa-Parlamentets seneste sanktioner mod Rusland d. 15. maj.

Matthias Warnig, som siden 2006 har været adm. direktør i Nord Stream, er tidligere agent i den daværende Østtyske sikkerheds- og efterretningstjeneste Stasi. Han opfattes som en af de mest aktive tyske forretningsfolk i Rusland og har tætte forbindelser til den russiske præsident, Vladimir Putin.

Farvel til Rusland koster BP 180 mia kr

Tyskland overvejer at beslaglægge russiske energiselskaber

Medie: Eks-kansler bliver ny formand for Rosneft

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs