EnergiWatch

Oliepriserne stiger, mens global olieforsyning er under pres

Prisstigningerne kommer blandt andet af et EU-forslag om en embargo mod russisk olie og de underliggende markedsbekymringer omkring den globale olieforsyning.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger onsdag efter et fald i starten af ugen. Prisstigningerne kommer blandt andet af et EU-forslag om en embargo mod russisk olie og de underliggende markedsbekymringer omkring den globale olieforsyning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 104,34 dollar mod 104,67 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 101,46 dollar mod 102,04 dollar tirsdag eftermiddag.

De seneste to dage har der været markante fald i oliepriserne, som er faldet, i takt med at råvare- og aktiemarkederne er faldet. Disse fald kan ses på baggrund af forlængede corona-restriktioner i Kina og kraftige rentestigninger i USA, som har haft en dæmpende effekt på olieefterspørgslen.

På den anden side presses forsyningssiden stadigvæk, da en europæisk embargo mod russisk olie vil uden tvivl have en effekt på det globale oliemarked og dermed priserne. De prisstigninger der forventes ved en embargo, bekymrer flere østeuropæiske lande, da det er her prisstigningerne vil ramme hårdest, derfor har Ungarn stukket en kæp i hjulet på embargoen. Det forventes derfor, at EU vil lempe den foreslåede sanktionspakke for at imødekomme Østeuropas bekymringer.

Bekymringerne omkring den globale olieforsyning understøttes yderligere af en en kommentar fra De Forenede Arabiske Emiraters energiminister, som advarer om at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, OPEC+, kan få problemer ved at imødekomme olieefterspørgslen, når de store økonomier genoprettes efter pandemien.

Opec-sværvægtere slår alarm over svindende energikapacitet

Noreco øger både omsætning og underskud 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs