EnergiWatch

Oliepriserne falder efter bekymringer økonomien i Asien

Investorerne er blandt andet bekymrede over de fortsatte nedlukninger i Kina.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne faldt i løbet af weekenden som følge af et dyk i det asiatiske aktiemarked, der har skabt bekymringer om global vækstnedgang.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 112,62 dollar mod 113,01 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 109,88 dollar mod 110,43 dollar fredag eftermiddag.

Samtidig er investorerne bekymrede over de fortsatte nedlukninger i Kina, der er verdens næststørste økonomi.

"Kinas fortsatte nedlukninger bliver ved med at tynge oliepriserne på kort sigt," siger Tina Teng, der er analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

EU er i gang med at indføre et stop af olieimport fra Rusland, hvilket kræver enstemmighed blandt unionens 27 lande. Lige nu ønsker Bulgarien, Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet dog kun at stemme for sanktionen, hvis de kan fortsætte med at købe russisk olie.

I stedet har Japan, som er en af verdens fem største råolieimportører, givet udtryk for, at landet "principielt" vil stoppe russisk olieimport.

Danske pensionsselskaber har reduceret olieinvesteringer markant

Equinor overdrager operatørskab af lovende område til Aker BP 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs