EnergiWatch

Oliepriserne stiger af frygt for begrænset udbud

Frygten for et begrænset udbud af olie, hvis EU forbyder russisk råolie, sender priserne op.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger som følge af frygt for, at udbuddet kan blive begrænset, hvis EU forbyder russisk råolie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 107,38 dollar mod 104,05 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 104,88 dollar mod 101,32 dollar mandag eftermiddag.

EU-Kommissionen færdiggør sit næste sæt af sanktioner mod Rusland i denne uge, skriver Reuters. Det ventes ifølge nyhedsbureauet, at Kommissionen forbyder russisk olieimport inden årets udgang, dog med forbehold i Ungarn og Slovakiet.

Tyskland meldte ud mandag, at landet er parat til at støtte et øjeblikkeligt EU-forbud mod russisk olie.

"Det er lykkedes os at nå en situation, hvor Tyskland er i stand til at bære en olieembargo," siger den tyske økonomiminister, Robert Habeck.

At vænne Europa fra russisk olie vil ifølge Reuters være lettere end at reducere afhængigheden af russisk naturgas. Moskva har krævet europæiske kunder at betale for gas i rubler, hvilket EU afviser. I sidste uge resulterede det i at Moskva afbrød forsyningerne til Polen og Bulgarien.

Ruslands gastrussel giver store bekymringer hos Yara

Finner opsiger russisk kontrakt på atomreaktor 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs