EnergiWatch

Baltic Pipe er på plads i Nordsøen

Arbejdet i Nordsøen er nu tilendebragt, så gassen kan sendes til land. Forbindelsen ventes dog fortsat først klar sidst på året.

Foto: Energinet

Anlægsarbejdet i Nordsøen på den norsk-polske gasrørledning Baltic Pipe, som løber igennem Danmark, er fuldendt.

Sådan lyder det fra Energinet i en meddelelse.

Over weekenden blev den norske gasrørledning Europipe II forbundet med Baltic Pipe-forbindelsen. Dermed kan gassen komme i land fra Nordsøen.

"Det er virkelig en stor dag for Baltic Pipe-projektet. Gaspåsættelsen gik som planlagt. Vi har holdt tidsplanen og levet op til kvalitetskravene, men vi har også brugt halvandet år på at forberede denne idriftsættelse," siger Mark Christian Degn Eskesen, teknisk ansvarlig i projektet, i meddelelsen.

Endnu udestår bl.a. udbygningen af modtageterminalen i Nybro, hvorfor Baltic Pipe fortsat først ventes at kunne idriftsættes delvist i oktober 2022 og siden fuldstændig ved årsskiftet.  

Klimaminister Dan Jørgensen (S) har pga. krigen i Ukraine, som har fået Vesten til at gå sammen om at minimere det russiske gasforbrug, bemærket, at det skal undersøges, hvorvidt Baltic Pipe vil kunne fremrykkes.

 

Regeringen overvejer at øge Danmarks gasproduktion

Norges statsminister: Vi har skruet på alle gashåndtagene

EU vil fylde gaslagre i opgøret med russisk energi 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs