EnergiWatch

Oliepriserne stiger igen efter et kraftigt dyk grundet Kina

Mulige restriktioner og corona-nedlukninger i den kinesiske hovedstad Beijing kan blive det næste slag mod olieprisen, vurderer markedsanalytiker.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger tirsdag morgen, efter at have taget et dyk grundet bekymringer, for at fortsatte covid-19 nedlukninger i Kina kan tære på efterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 103,44 dollar mod 100,39 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 99,44 dollar mod 96,09 dollar mandag eftermiddag.

"Slaget fra kinesiske nedlukninger er over en million tønder om dagen. Coronatest af 12 kinesiske distrikter i Beijing, i løbet af de næste fem dage, vil afgøre det næste store træk for råoliepriser," skriver Edward Moya, der er senior markedsanalytiker i OANDA, i et notat.

Den amerikanske dollar ramte i går sit stærkeste i to år, hvilket betyder at olie er blevet dyrere for andre valutaindehavere, skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet tilføjer den stigende dollar et ekstra pres på tværs af alle råvarer.

Ineos: CO2-afgift kan forkorte felters levetid

Prosafe fik bedste flådeudnyttelse fra årets start siden 2015 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs