EnergiWatch

Konkurrencemyndighed udtrykker bekymring om Maersk Drillings fusion

Konkurrencemyndighederne i Storbritannien rejser bekymring om udbuddet jack up-rigge i Nordvesteuropa, lyder det efter en såkaldt fase 1-undersøgelse af fusionen.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drillings forestående fusion med amerikanske Noble bliver - helt som ventet - mødt af modstand fra de britiske konkurrencemyndigheder, CMA.

Konkurrencemyndighederne i Storbritannien rejser bekymring om udbuddet af jack up-rigge i Nordvesteuropa, lyder det efter en indledende undersøgelse af fusionen.

De forudser i den forbindelse, at driftsomkostningerne vil blive højere for olie- og gasproducenter i den britiske del af Nordsøen, fordi de to boreselskaber ikke vil få nok konkurrence efter en sammenlægning. Samtidig frygtes servicen at blive dårligere.

"Hvis de fusionerende selskaber ikke kan møde CMA's bekymringer, vil aftalen overgå til en dybdegående fase 2-undersøgelse," skriver myndigheden ifølge Bloomberg.

Selskaberne har nu fem arbejdsdage til at svare de britiske myndigheder, skriver Dow Jones. Herefter har CMA yderligere fem dage til at beslutte, om det er nødvendigt med yderligere undersøgelser.

Maersk Drilling og Noble Corporation forudså allerede tidligere i april, at en godkendelse fra Storbritannien ville blive fulgt af krav om at skulle sælge specifikke rigge, der lige nu er lokaliseret i Nordsøen. Derfor gik de i gang med at undersøge mulighederne for salg.

Selskaberne pegede på riggene Noble Hans Deul, Noble Sam Hartley, Noble Sam Turner, Noble Houston Colbert, og en CJ-70 design borerig, som parterne på nuværende tidspunkt forventer bliver Mærsk Innovator. Det kunne dog også blive Noble Lloyd Noble.

Maersk Drilling og Noble Corporation offentliggjorde først deres fusionsplaner i november 2021. Forventningen er at kunne afsluttes handlen i midten af 2022, hvis de nødvendige godkendelser falder på plads.

Drilling-aktien falder fredag 4,4 pct. til 349 kr.

Maersk Drilling: Fortsat usikkerhed om afskedigelser efter fusion

Maersk Drilling sælger jackup rig

Maersk Drilling får kontrakt med værdi på 43 mio. dollar 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs