EnergiWatch

Dan Jørgensen fastholder behov for gasledning trods budgetoverskridelse

Den omstridte gasledning til Lolland-Falster overskrider allerede et år efter vedtagelsen budgettet med 170 mio. kr., hvilket bringer det samfundsøkonomiske underskud op på 869 mio. kroner. Dan Jørgensen fastholder dog behovet og advarer mod at ryste på hånden.

En budgetoverskridelse på 170 mio. kr. et år efter vedtagelsen af gasledningen til Lolland-Falster, rokker ikke ved Dan Jørgensen overbevisning om, at gasledningen er den rette beslutning. | Foto: Emil Helms

Den er blevet kritiseret for at være en dyr og fossil løsning, den omstridte gasledning til Lolland-Falster på 115 km, der blev vedtaget sidste år.

Den fossile del har Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen hele tiden agiteret for ville blive mindre med tiden, hvor naturgas i stadig højere grad vil blive erstattet med biogas i det danske gasnet. Med tiden bliver ledningen dog også dyrere, virker det til.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-klimaudspil vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Modtageterminal til Baltic Pipe forsinkes

Det kommer til at tage yderligere små to uger, før Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde kan tages i brug. Men gassen strømmer som den skal gennem rørledningen til Polen.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs