Gas fra Rusland til Europa rammer lavpunkt under krigen

Ikke siden indledningen på invasionen af Ukraine har Rusland sendt så lidt naturgas til det nordvestlige Europa.
Foto: DENIS SINYAKOV/REUTERS / X02249
Foto: DENIS SINYAKOV/REUTERS / X02249

Fra tirsdag til onsdag faldt den samlede gasmængde transporteret via de tre store russiske eksportkanaler mod Europa fra 250 mio. kubikmeter til 230 mio. kubikmeter. Dermed nåede leverancen onsdag det laveste niveau, siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar.

Det skriver Montel på baggrund af transmissionsdata.

"Over de seneste par dage, er TTF-handlerne (title transfer facility, red.) fra dag til dag faldet skarpt, hvilket betyder, at nogle købere af russiske langtids-gaskontrakter nu ser det som økonomisk fornuftigt at reducere leverancerne fra Gazprom og i stedet købe på spotmarkedet," siger Tom Marzec-Manser, chef for gasanalyse hos råvaredataselskabet Icis, til mediet.

Siden invasionen af Ukraine har en lang række vestlige energiselskaber droppet forbindelserne til Rusland, som samtidig er blevet ramt af en lang stribe økonomiske sanktioner på grund af landets krigsførelse.

Energiselskabet Ørsted har fastholdt sin kontrakt med Gazprom, fordi den ifølge selskabet ikke kan opsiges. Selskabet har dog besluttet at donere et eventuelt overskud fra kontrakten til humanitær hjælp i Ukraine.

Stribevis af oligarker træder tilbage hos selskab med andel i Nordsø-eventyr 

Regeringen indkalder klimapartnere til ekstraordinært møde: Vil drøfte uafhængighed af russisk energi

Equinor sender mere gas til markederne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også