Aktørerne på oliemarkedet afventer udmeldinger om våbenhvile-forhandlinger

De underliggende forventninger om fortsat faldende oliepriserne stiger som følge af forhandlinger om våbenhvile og fredsaftale.
Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840
Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840
AF MARKETWIRE

Efter en uge med faldende oliepriser, stiger priserne fra tirsdag frem mod onsdag morgen i takt med at Ruslands invasion af Ukraine fortsætter. De underliggende forventninger om fortsat faldende oliepriserne stiger som følge af forhandlinger om våbenhvile og fredsaftale.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 101,04 dollar mod 100,09 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 97,20 dollar mod 96,14 dollar tirsdag eftermiddag.

Natten til onsdag tonede den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, frem på skærmen i en videomeddelelse, for at fortælle at en fredsaftale mellem Ukraine og Rusland virker mere realistisk, men at det stadig vil tage tid at få en aftale på plads.

"Aktørerne på oliemarkedet afventer flere udmeldinger omkring forhandlingerne om en våbenhvile. De seneste to dage har man set flere aktører sælge ud af sine beholdninger på oliemarkedet, men vi vil sandsynligvis se fortsat pressede priser på råolie, fordi inflationen vil trække en økonomisk vækst i langdrag og dermed svække efterspørgslen," siger Tina Tegn, som er analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

En stærk dollar er et vigtig værktøj for at influere oliepriserne, derfor forventer flere investorer også at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil føre en høgeagtig pengepolitik for at dæmme op for den meget kraftige inflation. Analytikere mener nemlig at Federal Reserve vil hæve sin renter med 0,25 pct.point ved afslutningen af rentemødet senere i dag. Hvis renten stiger kan det ifølge Reuters føre til en mindsket efterspørgsel efter olie.

Opec: Der er ikke kapacitet til at erstatte russisk olieforsyning

EU-sanktioner spænder skruerne yderligere på russisk energi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også