EnergiWatch

Hurtigere genåbning af Tyra er ikke muligt

Ifølge Total Energies er der stadig et års arbejde tilbage på Tyra-feltet, og det er ikke muligt at åbne det tidligere.

Foto: Total

Det er ikke muligt at genåbne gasfeltet Tyra i Nordsøen hurtigere, sådan som borgerlige politikere ønsker, så Danmark ikke er afhængig af russisk gas.

Det fastslår det franske selskab Total Energies, der driver den tonstunge platform, som har været under renovering siden 2019.

"Det er ikke realistisk at fremskynde opstarten af Tyra II grundet det unikke omfang og kompleksitet af det kæmpemæssige genopbygningsprojekt."

"Vi har fortsat mere end et års arbejde foran os, førend vi kan genstarte produktionen på Tyra," lyder det fra selskabet i en e-mail.

Hvert minut, der ikke udvindes gas fra Tyra-feltet, går selskabet bag glip af penge, og med høje energipriser mangler der ikke incitament for at få feltet op at køre igen.

Det ventes at ske i juni 2023.

Venstre og De Konservative har foreslået at undersøge muligheden for at åbne feltet så hurtigt som muligt, fordi Danmark ikke skal importere russisk gas, når landet har invaderet Ukraine.

Under ombygningen er importen af naturgas steget markant i Danmark.

Den importeres fra Tyskland, hvor cirka 40 procent af gassen kommer fra Rusland.

Selskabet bag uddyber, at Tyra-feltet er et globalt kæmpepuslespil. På trods af coronapandemien har selskabet sikret fremdrift i den store genopbygning.

Efter russisk invasion: Politikere vil have hurtigere genåbning af gasfelt i Nordsøen

Semco vil ansætte mere end 200 i olieforretningen 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs